Pakej Percutian Padang Bukittinggi Indonesia || Luar Negara Termurah 2017

Pakej Percutian Padang BukittinggiMelancong ke Bukittinggi Indonesia adalah pengalaman menyeronokkan. Lokasi ini adalah pertumpuan bagi para pelancong baik dari Indonesia seperti Bali, Jogjakarta, Lombok atau dari Malaysia seperti Kuala Lumpur (KL), Penang, Langkawi, Sabah, Krabi. Bukittinggi atau Tanah tinggi adalah pusat kebudayaan Minangkabau Sumatera Barat, dan sebuah pekan pasar yang sangat sibuk. Terletak di kawasan tanah pegunungan ber jarak 90 Km dari Kota Padang ibu kota provinsi Sumatera Barat. Dulu ianya terkenal dengan tarikan utama sebagai tempat berdagang barangan rempah, arang batu, dan getah para saudagar. Dan kini terkenal sebagai kawasan perlancongan turis dalam ataupun luar negara.

Pakej Percutian Padang Bukittinggi

Bandar ini merupakan tempat kelahiran Muhammad Hatta yang merupakan Wakil Presiden Republik Indonesia yang pertama. Selain sebagai kota perjuangan, Bukittinggi juga terkenal sebagai kawasan tumpuan pelancong kerana suasana udaranya yang nyaman. Banyak tempat menarik di Bukttinggi ini untuk anda kunjungi, antara yang popular ialah Menara jam (Jam Gadang), Keluk 44, Lubang Jepang, Kedai Sulam Hajah Rosma, Ngarai Sianok dan ada Rumah Gadang Istana Pagaruyung di Batusangkar, keluk 9 di Payakumbuh.

Pakej Pelancongan Padang Bukittinggi Indonesia

Kami Vicini Travelindo ingin menawarkan pakej percutian Padang Bukittinggi dan pelancongan yang paling popular dengan kos berpatutan bisa untuk pelajar, student, dua orang, atau keluarga. Mulai dari sewa kereta Padang, ketibaan di Lapangan Terbang Antarbangsa Minangkabau Padang, Padang – Bukittinggi, City Tour, Hotel di Bukittinggi sampai kembali menuju Lapangan Terbang untuk pulang ke Malaysia. Untuk informasi itinerary pakej percutian Padang Bukittinggi dan bajet sila hubungi Pak Cik Rizal di +6281-363-063-553 || +6282-283-791-541

Baca Juga : Sewa Kereta di Padang Indonesia

Pakej Pelancongan Padang Bukittinggi Sumatera Barat

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top
× Chat di Sini